VIERAILEVAT TAPAHTUMAT

Viihdyttävä sirkus- ja musiikkiesitys

Incredible Michael Might and his Amazing Magic Show

Teatteri Iltatähdellä 26.11.2020 klo 19

Liput 15€

Incredible Michael Might and his Amazing Magic Show on rovaniemeläisten musiikki- ja sirkusalan ammattilaisten uusi teos, joka on suunniteltu ennen kaikkea hauskoihin illanviettoihin sopivaksi.

Esityksen kesto on n. 45 minuuttia.

Ohjaus: Jenni Kallo

Esiintyjät: Mika Formunen, Annu Nietula, Tatu Kantomaa

Visualisointi: Tiia Aspegren

Tuotanto: Piste Kollektiivi

Incredible Michael Might and his Amazing Magic Show yhdistää sirkustaidetta, suuria illuusioita, akrobatiaa sekä elävää musiikkia.

Lavalla nähdään useita taikuuden historiallisia temppuja huumorilla höystettynä, kuten leuat loksauttava levitaatio, avustajan pelosta vähät välittävä veitsenheitto, salamaakin nopeampi vaatteiden vaihto sekä klassikkojen klassikko - naisen katkaisu!

Ilta muodostuu hyvin innokkaan taikurin Michael Mightin hänen viehättävän avustajansa Sarah Sharpin ja esitystä kasassa pitävän muusikko Kevin Venomin briljantista läsnäolosta sekä heidän rautaisesta taidosta viedä esitys läpi, jossa yleisön viihtyminen on pääosassa. Esitys sopii nautittavaksi hyvän viinin ja huononkin seuran parissa. Eikä haittaa mikäli suomen kieli ei sujuisi, sillä kyseessä on kielimuurit ylittävä, sanaton esitys.

Esityksen traileri Vimeossa:https://vimeo.com/manage/477971231/general

Tytti Marttila ja Petri Lappalainen

Varjo Swing Show

Varjo Swing Show on sanaton ilottelu, jonka letkeä tarina etenee varjojen ja musiikin voimalla. Esitys kertoo työn uuvuttamista kaupunkilaisista, jotka musiikki vetää tanssin hikisiin riemuihin ja sytyttää uudelleen heidän sisäisen palonsa juhlavalaistukseksi. Mukana on vahvasti vanha slapstick-perinne ja mustavalkoelokuvien tunnelma. Musiikki on 20- ja 30-lukujen swingiä. Esityksen kesto on 30 min.

Teatteri Iltatähdellä 30.10.20. klo 18.

Liput 12€/15€.


Mono- ja dialogeja / Ruokangas Hako-Rita 20.5.2018 sunnuntaina klo 15:00

Ruokangas Hako-Rita on vuonna 2012 perustettu oululainen jazz-kitaraduo, jonka mono- ja dialogeja kiertueenohjelmisto koostuu Ruokankaan avantgardistisesta soolokitaratuotannostasekä duo-materiaalista, jonka runkona toimii omat sävellykset.

Ohjelmiston ilmaisu liikkuu herkästä ja melodisesta
tunnelmasta lähes väkivaltaisen avantgardistiseen revittelyyn, jossa
soittajien välinen vuorovaikutus ja intensiteetti ovat keskeisissä
rooleissa.

Liput: 15€ / 10€

Sormus-hankkeen Teatteripaja esittää MOVA OyAbTmi teatteriesityksen Ankeuttajista.Ensi-ilta 14.5 klo 18.00

Muut esitykset:
15.5 klo 13.00
16.5 klo 13.00 esityksen jälkeen keskustelutilaisuus
21.5 klo 18.00
22.5 klo 18.00

Työttömien
ryhmä on käsikirjoittanut ja ideoinut koko näytelmän itse. Yhteistyötä
tehdään Kokkolan kaupunginteatterin kanssa. Huikea juttu tulossa! Pysy
kuulolla!

Varaa lippusi pian!
teatteripaja.sormushanke@gmail.com

Sateenkaaricocktail on Suomen yhden historiallisen ja kirjallisen aikakauden alku, kukoistus ja loppu. Samalla sen voi nähdä yksittäisen ihmisen elämä kaarena, taidesuuntauksen ja ideologian elinkaarena, kansakunnan vaiheiden syklisenä liikkeenä. Miksi Tulenkantajat ja heidän aikansa? Koska 20- 30 luku on yllättävän ajankohtainen nyt; kuin oma aikamme olisi toisinto siitä. Vanhat sodat ja virheet takana, uudet edessä. Tekniikan rajaton ihailu, maailman pieneneminen, elämystenhaku, seksuaali-identiteettien moninaisuus, vastakkainasettelu vanhan ja uuden välillä. Toiset innovoivat, toisille kaikki on aivan sama. Eri aatesuunnat nousevat uudelleen toisiaan vastaan.

Luomufolk-yhtye ENKEL syysklubilla Kokkolassa

Kokkolan Iltanäyttelijät ry ja Truba ry järjestävät syksyisen yhteisklubin Teatteri Iltatähden tiloissa. Klubilla esiintyy pelimannityttöbändi ENKEL, joka on saanut suurta tunnusta mm. esikoislevystään Pappilan Hääyö. Levy valittiin Vuoden 2016 kansanmusiikkilevyksi.

9.9.2017 klo 18! Kesto n. 1 tunti. (Ovet aukaistaan jo 17:30) Liput 8/5 € !(Alennettu hinta Truba ry:n ja Teatteri Iltatähden jäsenille).

Tahtoisin veistää menneistä laivan

Seinäjokilainen Runoryhmä Arkitavu vierailee Kokkolassa Tommy Tabermanin runoista koostetulla “Tahtoisin veistää menneistä laivan” nimisellä runoesityksellään. Esityksen pääsee kokemaan sunnuntaina 25.9 klo 15:00 Teatteri Iltatähdellä.

Ryhmä lainaa ohjaajan sanoja:

”Tervetuloa kanssamme raottamaan ovea huoneeseen nimeltä Tommy Taberman - hänen agendaansa, joka oli (on) RAKKAUS – ”mitään tärkeämpää tehtävää ei maan päällä ole”

Iltatähden kahvio on avoinna sekä ennen että jälkeen esityksen. Esitys alkaa kello 15.00 ja esityksen kesto on noin 1 tunti 20 minuuttia. Hinta 10 €. Lipunmyynti käteisellä. Lippuvaraukset ja tiedustelut 040 0633 054 / teatteri.iltatahti@gmail.com

Flamencoduo Anna Murtola & Joonas Widenius: Entre Dos Amigos -konsertti 5.9.


Alunperin pohjoisesta Suomesta ponnistavan duon konsertissa kuullaan sekä perinteisen flamencon syvempiä sävyjä, että kevyempiä laulelmatyyppisiä kappaleita, joissa flamencolaulaja Anna Murtolan sävykäs ääni ja Joonas Wideniuksen flamencokitaran virtuoottiset rytmit pitävät intensiivistä vuoropuhelua. Duon pitkä yhteinen musiikillinen taival on hionut flamencolle tyypillisen kommunikoinnin yhteen tiukoiksi rytmeiksi ja puhuttelevaksi tulkinnaksi.

Liput 10€ / 5€ (opisk)

K O H I N A 2 0 1 7.

Ambient and experimental electronic music festival.15.-16.9.2017 in Teatteri Iltatähti, Kokkola, Finland.

Yhteistyössä Hulina ry., Livion, Teatteri Iltatähti ja Kokkolan kaupunki.


Rämeiskelmää -konsertti 2. joulukuuta, 2016.

"Rämeiskelmä on laulu joka sattuu ja luo uutta. " Teatteri Iltatähdellä järjestettävässä konsertissa soittaa orkesteri Rämeen hovi. Kappaleet ovat sanoittanut ja säveltänyt Miikka Immonen ja sovittaneet Rämeen Hovi.

Konserttia edeltävät klo. 19.30 avautuva kahvila ja klo. 20.00 alkava konserttiradiolähetys juontajanaan Sampsa Vanhala.

Lippuja saa ovelta 19.30 alkaen ja ennakkolippuvaraukset puhelinnumerosta 040 0633054 tai teatteri.iltatahti@gmail.com.

Liput 3 euroa. Lipputuotto menee lyhentämättömänä Teatteri Iltatähden toimintaan. Konsertin yhteistyökumppaneita ovat Teatteri Iltatähti ja Centria Ammattikorkeakoulu.

Suomalaisen flamencon pitkän linjan tekijät kiertävät lokakuussa Suomea tuoreella Décadas-esityksellä. Flamencossa tanssi ja elävä musiikki ovat yhtä, ja tässä kokoonpanossa molemmista saadaan nautiskella täysin siemauksin. Luvassa on värikkäitä ja dramaattisia tanssinumeroita sekä taidokkaita kitarasooloja ja tunnelmallisia lauluosuuksia.

Kokoonpano: Erika Alajärvi (tanssi, palmas) Tove Djupsjöbacka (tanssi, palmas) Toni Jokiniitty (kitara) Ulla Mäkilä (laulu) Marja Rautakorpi (tanssi, palmas) Huom! Aulatiloissa klo 18 Tove Djupsjöbacka pitää alustuksen flamencosta musiikki- ja tanssilajina, joka toimii johdantona illan esitykseen.

Aika ja paikka: su 9.10. klo 19, Teatteri Iltatähti (Pitkänsillankatu 1-3D), Kokkola Kesto: 75min, ei väliaikaa Lippujen hinnat: 20/10 €, Lipunmyynti klo 18.30 Lippuvaraukset ja tiedustelut: decadasflamenco@gmail.com

Kohina on ensi kertaa järjestettävä kaksipäiväinen ambientin ja kokeellisen elektronisen musiikin minifestivaali. Tapahtuma järjestetään Teatteri Iltatähdellä, jossa musiikki jatkuu tauotta läpi molempien iltojen.

Pääesiintyjiä ovat kymmenen vuoden tauon jälkeen kotikaupungissaan Kokkolassa esiintyvä konkaribändi Nemesis, 20-vuotista taivaltaan juhliva Rihmasto sekä Eurooppaa ahkerasti kiertänyt ja mm. Biosphereä ja The Orbia lämpännyt helsinkiläinen Esa Ruoho, joka esiintyy tapahtumassa myös paremmin tunnetulla IDM-projektillaan Lackluster. Näiden lisäksi tapahtumassa nähdään paikallisvärinä(nä) mm. kurkkulaulua ja arkaaisia ääniä looppaava Vuorenvirta; IRB-nimellä aiemmin tunnettu, runolaulua, ääni-improvisaatiota ja meluisaa ambientia yhdistelevä Murroskuu; psymbient-guru Styr0x; Ancient Language Recordsille levyttävä Augustus Bro; tolkuttoman pitkiin delay-sekvensseihin rakastunut Tethering; basson ja efektipedaalipuiston avulla rauhoittavia dronemaisemia maalaileva Juha-Matti Rautiainen Soundscapes; sekä itse rakentamastaan Ginette-soittimesta retrohtavia ääniä taikova Petteri Mäkiniemi.

Tapahtumassa nähdään myös Teatteri Iltatähden omana tuotantona festivaalia varten luotu esitys nimeltä Alter Organizer, joka tutkii elektronisen äänimaiseman ja esittävien taiteiden muotojen välistä vuoropuhelua.

Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä

SANOJEN SILTOJA

Runo- ja musiikkiesitys Juhani Keski-Petäjän tuotannosta. Helikat ry:n lausujat ja laulajat, Tapaani Riippa, peano ja Terhi Koskela, sello Esitykset 21.11. klo 19.00 ja 22.11. klo 17.00 Pääsymaksu 15 €, sis. kahvitarjoilun.