”Tämä kamala murha ja meteli tapahtui Suomemme Hämeessä. Hyvä, kaunis Laihon Kyllikki kuolonsa kohtasi rämeessä.”Näytelmän tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun Suomen Hämeeseen erään Suomen rikoshistorian tunnetuimman tapauksen, Kyllikki Saaren murhamysteerin aikaan. Kyllikki Saari kuoli 17.5.1953 ollessaan 17-vuotias. Tapaus oli ensimmäinen suuri, laajaa mediahuomiota saanut tapaus Suomessa. Fiktiivinen näytelmä keskittyy tapahtumiin ennen surmaa ja surman jälkeen. Keskiössä on kyläyhteisön ja ihmisten väliset suhteet sekä valtasuhteet. Miksi olemme niin pahoja toisillemme? Onko ihmisen oma intohimo ja halut yksilön hyvinvointia tärkeämpää? Olemmeko muuttuneet yhtään näiden 67 vuoden aikana? Miksi meillä on tarve sortaa erilaisia ihmisiä? Näytelmän tapahtumat resonoivat tässä ajassa ja se voisi tapahtua missä vain ja milloin vain.”Niiko sen muute täs kyläs kukkaa unohtas... mikä mie oon.”

Käsikirjoitus: Jussi Kylätasku Ohjaus: Heidi Yli-Luoma Assistentti: Terttu Tenkku Valot: Olli Kivelä Koreografia: Anders Lillhonga Biisin esittänyt, säveltänyt ja sovittanut: Jennifer Markin Still-kuvat: Jussi Valo ja Jyri Yli-Luoma Videokuvaus: Jyri Yli-Luoma

Lavalla: Ari Vilmunen, Johanna Niskala, Anu Harjunpää, Matti Luosa, Merja Möller, Marko Perätalo, Pauliina Peltoniemi, Maria Välikangas, Laura Juntunen, Eija Ritamäki, John Bäckström, Helmi Malinen, Markus Saarnio, Niko Niskakoski, Heidi Yli-Luoma.

Näytelmän oikeuksia valvoo: Suomen käsikirjoittaja-ja näytelmäkirjailijaliitto

Ensi-ilta pe 18.9. klo 19.00

Liput nyt myynnissä: lipputoimisto.fi