Kurssit

Menneet kurssit

Kuvateksti

ELOLLISTAMISTA - nukketeatterin alkeet

La 17.10.2020 klo 12-17

Su 18.10.2020 klo 12-17

25€

Kurssi on maksuton Kokkolan Iltanäyttelijät ryn jäsenille!

Ilmoittautumiset: https://www.kpedu.fi/hakijalle/kansanopisto/koulutus/elollistamista---nukketeatterin-alkeet_(a93823)Nukketeatteritaiteilija Jose Salo vetää viikonlopun mittaisen kurssin (10h) nukketeatterin perusteista. Nukettaminen, manipulointi, nukkenäytteleminen: miten se tapahtuu? Tutkitaan, mikä saa aikaan illuusion nuken elossa olosta eri harjoituksien kautta. Kurssin aluksi rakennetaan demonuket harjoituksia varten. Viikonlopun aikana avaamme myös esine-teatterin käsitettä, kun mistä tahansa voi saada nuken! Kurssi soveltuu aloittelijoille ja jo vähän tehneille. Tavoitteena on saada ymmärrys nukketeatterin lainalaisuuksista ja monipuolisuudesta. Kurssin jälkeen osallistujat näkevät arkiset esineetkin mahdollisina nukketeatterinäyttelijöinä
Kurssilla tehdään harjoituksia sekä pieniä demoja. Mukaan mukavat, liikkumisen sallivat vaatteet.
Jose Salo on valmistunut Turun Taideakatemiasta 2010 ja on siitä lähtien toiminut nukketeatteritaiteilijana ja -kouluttajana. Rento kokeilu, heittäytyminen ja ihmettely ovat hänen tapansa omaksua ja opettaa uutta.
Lämpimästi tervetuloa!

Varjoteatterityöpaja, swing-aikakauden tunnelmissa

LA 31.10.2020 klo 12-17 ja SU 1.11.2020 klo 12-17

Hinta 25€

Kokkolan Iltanäyttelijät ryn jäsenille maksuton.

Ilmoittautumiset: https://www.kpedu.fi/hakijalle/kansanopisto/koulutus/varjoteatterity%C3%B6paja-swing-aikakauden-tunnelmissa_(a93833)


Viikonloppun työpajassa tutustutaan nyky-varjoteatteriin ja hyödynnetään erityisesti kehonvarjoa. Omaan varjoon yhdistetään erilaisia materiaaleja, rekvisiittaa ja siluetteja ja kokeillaan eri valonlähteitä. Inspiraationa toimii jazz-aikakausi, varjoteatteri oli aikoinaan myös tyypillinen kabaree ohjelmanumero.

Suomen varjoteatteriyhdistys ry on vuonna 2016 perustettu yhdistys, jonka päämääränä on lisätä varjoteatterin tuntemusta Suomessa valmistamalla esityksiä, järjestämällä koulutuksia sekä edistämällä alan kansainvälisen osaaminen vaihtoa. Marttila ja Lappalainen ovat yhdistyksen perustajajäseniä, jotka ovat osallistuneet 2016 italialaisen Teatro Gioco Vitan ja 2019 saksalaisen Norbert Götzin kansainvälisiin varjoteatterikoulutuksiin. He keskittyvät työssään erityisesti kehon varjojen tanssilliseen käyttöön ja yhdistämiseen muihin varjoteatteritekniikoihin.

Tytti Marttila

Tytti Marttila on nukketeatterin ammattilainen, jolla on laaja kokemus visuaalisesta teatterista, esiintyjänä, opettajana ja lavastajana. Hän valmistui Turun AMK:n Taideakatemian nukketeatterilinjalta 2007. Tällä hetkellä hän työskentelee Tahmelan huvila- kulttuurikeskuksessa.

Petri Lappalainen

Petri Lappalainen on teatterintekijä, jonka erikoisalaa on visuaalinen ja fyysinen teatteri. Hän valmistui Centrian AMK:sta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi 2008 ja on toiminut opettajana, esiintyjänä ja ohjaajana. Tällä hetkellä hän tekee museodraamaa ja opiskelee fyysistä näyttelijäntyötä.

Etsitkö paikkaa teatterikurssille? Tarjoa kurssia meille: teatteri.iltatahti@gmail.com